Familia Regală la Ziua municipiului Oradea 2012

 

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Ceremoniile organizate de Ziua Municipiului Oradea de anul acesta, pe 12 octombrie, dau prilejul unor importante celebrari legate de Casa Regala a Romaniei. Istoria urbei a fost, începand cu anul 1918, puternic legata de Familia Regala si mai ales de Regele Ferdinand Intregitorul si de Regina Maria. Prezenta Suveranilor în Oradea a avut, la începutul secolului al XX-lea, un mare rol în dezvoltarea ulterioara a vietii politice, culturale, economice si spirituale a orasului.

In dimineata de vineri, 12 octombrie 2012, va fi dezvelita statuia Reginei Maria, în fata Teatrului Regina Maria din Oradea. Seara, în sala teatrului va avea loc un concert simfonic de gala, urmat de un dineu oficial oferit de Primaria Municipiului cu ocazia zilei urbei.

La cele trei evenimente, Familia Regala va fi reprezentata de Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei. De asemenea, va fi prezenta la Oradea Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria si fiica Principesei Ileana.

Familia Regala va mai lua parte la o lansare de carte la libraria Diverta, în dupa-amiaza aceleiaşi zile.

 

9 comentarii

 1. stoicarodica2010

  Dezvelirea monumentului Reginei Maria la Oradea,este un eveniment de covarsitoare importanta.Prin acest eveniment inimile milioanelor de monarhisti romani sunt mangaiate,iar gandurile lor se indreapta cu recunostinta pentru Regina Maria.
  Onoare initiatorilor si realizatorilor!

 2. Liliana Alupoaei

  Va fi o adevarata zi de sarbatoare pentru Oradea, pacat doar ca Principesa Margareta nu participa.

 3. Mylan A. CIAVOI

  Alteta,

  Permiteti-mi sa ma adresez Domniei Voastre, pentru a va transmite cele mai bune gânduri de sănătate si bucurie atât pentru Alteta Voastra, pentru Alteta Sa Principele Nicolae, cât si pentru întreaga Familie Regală.
  Ma bucura nespus vizita Altetei Voastre impreuna cu Alteta Sa Principele Nicolae, in orașul nostru, de ziua acestuia, culminand cu dezvelirea statuii Reginei Maria, dezvelire care reaseaza la locul cuvenit una dintre cele mai de seama personalitati ale tarii, cu speranta pentru mine si multi altii asemeni mie, la reintoarcerea României la valorile si principiile existente in perioada Regalitatii.
  Este prima data când ma adresez Domniei Voastre, cu toate ca de mai multe ori am avut in intenție, așa ca, va rog sa primiti cele mai alese sentimente de stima si considerare pentru întreaga Familie Regală, iar tânărului Principe Nicolae, mult succes pe drumul pe care L-a început, nu va fi ușor insa va fi plin de satisfactii.
  Sper sa pot sa Va întâlnesc personal vineri 12.10.2012.

  Multă sănătate ,

  Av. Mylan A. CIAVOI

 4. Munteanu Florian

  Multa sanatate Familiei Regale a Romaniei!
  Sa dea Dumnezeu mintea cea de pe urma romanilor si sa se adevereasca legenda populara care spune ca M.S. REGELE MIHAI al ROMANIEI va domni de 3 ori peste Romani. Este singura sansa de salvare a Tarii noastre din marasmul moral, politic si economic in care s-a afundat prea adanc!
  Avem nevoie de oameni cu bun simt, cu credinta si cu frica de Dumnezeu!
  Traiasca Regele! Traiasca Romania!

 5. Valerian Stan

  Domnului Don Coriolan Ciprian Muresan
  Interesant articolul pe care ni l-ati semnalat, insa in titlu s-a strecurat o inexactitate. Pe site-ul Familiei Regale, la adresa http://www.familiaregala.ro/ro/activitati-curente/acte-si-documente-oficiale/normele-fundamentale-ale-familiei-regale-a-romaniei/ , poate fi gasit documentul “Normele fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei”, semnat de Majestatea Sa Regele Mihai I la 30 decembrie 2007. Articolul 2 punctul 4 din acest document indica inexactitatea despre care vorbesc.

 6. Alexandru-Grigore PISOSCHI

  Onoare celor care au avut initiativa (re) ridicarii statuii Reginei Maria !
  Amintesc cititorilor comunicatului Casei Regale si ai intregului blog, faptul ca dupa incheierea Pacii cu Ungaria la 4 iunie 1920, la Versailles, la initiativa unui grup de ofiteri in frunte cu general Traian Mosoiu, comandant al Corpului Vanatorilor, in acel timp, la Oradia Mare, azi Oradea, a fost ridicat bustul Marelui Rege Ferdinand I, intregitorul de tara, in gradina cazarmii “Regele Ferdinand”, apoi a celor doua statui: a Reginei Maria, in Piata Teatrului, dezvelita la 20 octombrie 1921, teatrul purtand numele primei Suverane a Romaniei Intregite si a Regelui Ferdinand, mareata statuie ecvestra, dezvelita la 20 noiembrie 1924, amplasata in Piata Centrala a orasului.
  Din nefericire, dupa dictatul de la Viena din 1940, statuile au fost distruse.
  Toata recunostinta mea celor care vor reface aceste statui si care le vor repune la locurile lor stabilite de Istorie.

 7. Alexandru

  FELICITARI Primariei si administratiei locale din municipiul Oradea pentru aceasta initiativa! Fie vesnica amintirea MS Reginei Maria – Regina Tuturor Romanilor!

 8. constantina

  MARI AU FOST ! DOAMNE BINECUVANTEAZA-LE MEMORIA,SI PE NOI NE PAZESTE DE RELE !

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19155672
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook