Principele Edward, prima zi a vizitei oficiale în România

Altețele Lor Regale Principele Edward și Contesa de Wessex au sosit ieri după-amiază la București, în prima lor vizita oficială în țara noastră. Bun venit!

Principele Edward și Contesa de Wessex ne-au făcut onoarea de a trece pragul Palatului Elisabeta, unde Principesa Moștenitoare i-a întâmpinat în numele Regelui Mihai I.

Primirea înalților oaspeți britanici a continuat cu plantarea unui copac în “Memorialul Copacilor” din grădina Palatului Elisabeta. De aici încolo, copacul plantat de Altețele Lor Regale va sta alături de cele purtând numele Principelui de Wales, Regelui Simeon al II-lea, Principelui ereditar de Liechtenstein, Principeselor Elena, Irina și Maria ale României, Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei, Principesei Muna a Iordaniei, Principelui Nicolae al Greciei, Principesei Rym a Iordaniei, Principilor ereditari de Baden și primei doamne a Senegalului.

Seara, splendida Sală Diplomat de la Athénée Palace a găzduit un dineo oferit de “Duke of Edinburgh International Award” România, organizație care, cu această ocazie, și-a deschis oficial activitatea în țara noastră.

Alteța Sa Regală Ducele de Edinburg a creat această fundație în anul 1956, pentru a ajuta la desăvârșirea fizică, psihică și morală a tinerilor, mai ales a celor din medii mai puțin favorizate. Astăzi, la aproape șase decenii de existență, rezultatele fundației sunt excepționale. Organizația activează în 144 de țări din lume, iar numărul tinerilor care au beneficiat de programele ei se ridică la peste 10 milioane.

Principesa Moștenitoare Margareta este patronul regal al “Duke of Edinburgh Award” România. Alteța Sa Regală este nepoata actualului Duce de Edinburg, Alteța Sa Regală Principele Philip. Dar Principesa Moștenitoare este, în același timp, stră-stră-nepoata precedentului Duce de Edinburg, Principele Alfred, fiul Reginei Victoria, tatăl Reginei Maria a României.

Seara s-a bucurat de prezența unui mare număr de personalități din mediul diplomatic, economic și politic. A fost prezent dl Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Guvernului. Programele “Duke of Edinburgh International Award” se vor derula, de aici încolo, în parteneriat cu școli, licee și colegiile din țara noastră. Ministrul Educației Naționale va semna marți, 25 iunie 2013, un protocol cu Fundația “Duke of Edinburgh International Award” România, pentru promovarea programelor organizației.

 

 

 

12 comentarii

 1. Pingback: Cum şi-au petrecut Principele Edward și Contesa de Wessex prima zi în România? | Stiri

 2. idiceanu carmen

  bun venit inaltilor oaspeti
  multumiri majestatii sale , principesa margareta si principele radu
  numai asa romania poate redeveni-cea adevarata!

 3. Roxana Gabriela Mateescu

  Evenimentul este minunat! Sunt mandra de CASA REGALA a Romaniei ! ALTETELE VOASTRE REGALE sunt gazde exceptionale ! Fotografiile , extrem de graitoare! FELICITARI !

 4. Felicitări!

 5. Ce muilt va iubim!!!

 6. Magda Teodorescu

  Welcome! Sper din suflet ca acest program sa faca acel lucru pe care autoritatile noastre nu sunt in stare: sa-i ajute pe tinerii dotati din mediul rural sau urban sa depaseasca limitele impuse de saracie si dezinteresul guvernelor noastre (toate!). O clasa intreaga de intelectuali s-a ridicat in timpul domniei regilor nostri. Sa speram ca, tot cu ajutorul regilor, acesti copii vor ajunge sa formeze clasa de mijloc a Romaniei. Traiasca Regele! Best wishes to the lovely Royal couple.

 7. Un bun venit inaltilor oaspeti regali britanici.
  Multumiri majestatii sale , principesa Margareta, principele Radu, principele Nicolae a Romäniei.
  Numai asa Romania poate redeveni-cea adevarata! ACTIVITÄTIILE ACESTEA CARITATIVE SÄNT UN AJUTOR BUN PENTRU ROMÄNIA.
  MULTUMESC……..
  Cu drag, Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 8. Diana Lucia Zotescu

  Altetele Voastre,

  Activitatea intensa a Casei Regale a Romaniei, materializata in atatea vizite de inalt nivel – majoritatea oficiale, precum cea prilejuita de prima vizita in tara noastra a Altetelor Lor Regale Principelui Edward si a Contesei de Wessex vizand lansarea in Romania a programelor Fundatiei “The Duke of Edinburgh’s Award”, aflata de acum sub Patronajul Regal al Principesei Mostenitoare Margareta , si semnarea de catre Ministerul Educatiei a protocolului de colaborare cu aceasta prestigioasa Fundatie a Casei Regale Britanice, sunt dovezi graitoare la eforturile sustinute ale Majestatii Sale, ale Altetelor Voastre, de a servi neprecupetit constructia unei alte Romanii, mai demne, mai respectabile, mai aproape de ceea ce a fost Ea odata. (Doamne, de cand oare nu am mai simtit, ca acum, nevoia sa fac referire la Tara mea cu litera mare?!)

  Ne umpleti sufletul de mandrie, Altetele Voastre, de respect si de dragoste pentru Casa Regala a Romaniei, si ochii de incantare atunci cand Va privim.

  Cu necurmata credinta pentru Coroana Romaniei si valorile pe care le reprezinta,
  prof. Diana Lucia Zotescu

 9. Comentarii pe Facebook (I)

  Stoica Rodica Romania in avantaj!
  #
  Dorin Boran CATA PRESTANTAAA..
  #
  Tanasa Alexandru
  #
  George Stoica Sunt mandru sa ma cosider roman privind aceste imagini! Traiasca Casa Regala Romana! Traiasca Principesa Mostenitoare Alteta Sa Regala Margareta ! Traiasca Principele Alteta Sa Radu.
  #
  Coman Lüscher Monica felicitari Casei Regale a României !
  #
  George Surdulescu ..crapa Basu de ciuda !!!
  #
  Rodica Sandu nici la un asemenea eveniment nu va uitati frustrarile fata de “Basu” dar de semnat se semneaza cu partidul lui Ilici asa ca mai ne bucuram pentru eventual sprijin acordat copiilor romani!
  #
  Georgeta Pop Nu stiu altii ce simt, dar eu, cand i-mi imaginez Romania condusa iarasi de MS Regele Mihai, simt ca renasc. Toate sperantele de mai bine pt. tara mea, renasc. Fie ca Dumnezeu sa lumineze mintile romanilor.
  #
  Cristian Camy Se mai pot face inca lucruri bune ptr romani.Eu inca mai sper

 10. Comentarii pe Facebook (II)

  Gabriela Dinca Felicitari !
  #
  David J. Logan It is wonderful to see the two second cousins together.
  #
  Shaye Black A fost o seara minunata la care mi-a facut placere sa particip. A fost o onoare sa va intalnesc personal si sper sa mai existe astfel de ocazii pe viitor. Cu respect, Alexandra Richiteanu
  #
  Ramona Cecilia Butnariu Puscoci am postat și eu .
  #
  Karate Solca Foarte frumos…e ca intr-o carte de povesti cu Zine,in care realitatea se impleteste cu fictiunea,si asta numai daca te uiti la fotografii!!!Insa pentru cei care au fost acolo prezenti,din lumea asta de jos,este o mare onoare,rasplata morala si bucurie.Traiasca Casa Regala!!!
  #
  Adrian Octavian S Great! But please invite Her Majesty, Queen Elizabeth II and Prince William in Romania too!
  #

 11. mihaela vladut

  Frumoase fotografii si ca de obicei Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu sunt excelente gazde pentru Principele Edward si Contesa de Wessex .Traiasca Casa Regala a Romaniei traiasca REGELE MIHAI !

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 19155697
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook