Ziua României la Colegiul Europei din Belgia

Principele Radu la Colegiul Europei (1)

Săptămâna aceasta a avut loc a doua vizită externă din anul 2012 a Familiei Regale a României. Prima vizită a fost efectuată de Majestatea Sa Regele la Roma, la invitația Suveranului Ordinului de Malta.

Marți, 21 februarie 2012, am avut bucuria de a participa la Conferința Colegiului Europei de la Bruges din cadrul Săptămânii Naționale a României și Republicii Moldova. Mai întâi, pentru că România și Moldova au stat alături, într-un eveniment, așa cum este firesc, ca două țări în care trăiește același popor. Mai apoi, pentru satisfacția de a vedea sala plină de studenți și de cursanți, interesați să afle despre ceea ce se întâmplă în partea noastră de lume. Nu în ultimul rând, am fost bucuros să particip la acest eveniment prestigios în compania a patru ambasadori ai țărilor noastre.

Am deschis conferinta „Politica de vecinatate a Uniunii Europene” și am prezentat volumul „România provizorie”. A fost a doua mea vizită la Colegiul Europei de la Bruges, Belgia. În anul 2003 am vizitat, de asemenea, instituția-soră, Colegiul Europei de la Varșovia. Ambele sunt importante tribune ale ideilor,  înalte școli politice pe băncile cărora se pregătesc specialiști în domeniul guvernării în întreaga Uniune Europeană.

Prelegerea mea de la Bruges a fost a 354-a dintr-un șir de conferințe susținute la instituții de prestigiu din țară și din străinătate, în ultimii zece ani. A fost, de asemenea, a șaptea conferință susținută în Belgia, din anul 1999 încoace.

În anii trecuti, am avut adesea vizite publice în Belgia. Cu aceste ocazii am conferențiat la Liege, la Comisia Europeană, la Institutul EurIFRI din Bruxelles, la Parlamentul European și la filiala belgiană a Universității Kent. La prima conferință din Bruxelles, în anul 1999, a fost prezentă în sală Majestatea Sa Regina Fabiola a belgienilor.

Voi publica în curând imagini de la eveniment. Sunt recunoscător studenților români, din țară și din Basarabia, care au depus atât de mult efort și însuflețire pentru ca seara românească să aibă loc într-un fel atât de elegant, respectabil și decent.

Discursul de deschidere poate fi ascultat pe Internet în josul paginii

http://www.princeradu.ro/news/4567/17/Principele-Radu-invitat-de-onoare-la-Colegiul-Europei/

Principele Radu la Colegiul Europei (2)

Principele Radu la Colegiul Europei (3)

Principele Radu la Colegiul Europei (4)

Principele Radu la Colegiul Europei Bruges

5 comentarii

 1. Palatul Elisabeta, 18 februarie 2006

  Principesa Margareta si Principele Radu la Bruxelles si Bruges, 16-17 februarie 2006

  In perioada 16-17 februarie 2006, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Alteta Sa Regala Principele Radu, Reprezentant Special al Guvernului, au efectuat o vizita in Belgia.

  In contextul apropiatei finalizari a procesului de aderare a Romaniei la UE, Principele Radu a sustinut conferinta “Qu’est que la Roumanie apporte a l’Europe?”, joi, 16 februarie, la sediul Institutului EurIFRI. Evenimentul s-a bucurat de succes, fiind prezenti reprezentanti ai institutiilor europene care se ocupa de monitorizarea progreselor Romaniei, diplomati, jurnalisti belgieni si straini. Dupa conferinta, Alteta Sa Regala a acordat un interviu canalului de televiziune flamand TV BRUSSEL in care a raspuns unor intrebari, sintetizand ideile pe marginea carora s-a purtat dialogul in timpul conferintei.

  Un alt moment important al vizitei l-a constituit Gala Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, organizata vineri, 17 februarie, la Teatrul National din Bruxelles. La eveniment au participat personalitati politice, oameni de afaceri belgieni, personalitati culturale, membri ai societatii civile precum si un mare numar de sefi de importante companii belgiene. Au fost prezenti de asemenea, reprezentanti de frunte ai presei si televiziunii belgiene. Fondurile stranse vor fi folosite pentru proiectele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei de la Bucuresti, destinate copiilor din Romania.

  Vineri, 17 februarie, Principele Radu insotit de Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, ES dr. Ion Jinga, a vizitat Colegiul Europei de la Bruges una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant post-universitar in domeniul integrarii europene, unde s-a intalnit cu studentii romani si a avut un dejun de lucru cu rectorul Colegiului Europei, profesorul Paul Demaret.

  Intalnirea cu caracter economic a Principelui Radu, cu reprezentantii European Marketing Research Center organizata joi, 16 februarie, la Club de la Foundation Universitaire a fost la fel de importanta si utila. In cadrul discutiilor reprezentantii EMRC au solicitat Altetei Sale sa sprijine acest Centru in organizarea unui forum in Romania si a altuia in Belgia, la care sa participe oameni de afaceri romani, belgieni si din alte tari care au ca domeniu de activitate agricultura si turismul.

 2. Cristina-Adriana Popescu

  Altete Regale, suntem mandri, deci putem fi reprezentati si in spiritul curateniei sufletesti si adevarului, de catre personalitati, care sunt pregatite sa faca fata si dialogului.

 3. Facebook

  #
  Sever Avram Respectuoase felicitari si mult succes !
  #
  Alina Veres Monarhia este cea mai mare binecuvantare pentru poporul nostru!
  #

 4. Bucur Gabriela

  ALTETELE VOASTRE REGALE , sunteti diplomatii care reprezinta ROMANIA cu cinste , demnitate , o inalta tinuta morala ,iar tara este privita de catre cei din strainatate cu alti ochi.Cu multa stima si profund respect Bucur Gabriela

 5. Traian M.

  Sper ca intr-o zi si noi sa fim o monarhie cu Majestatea Sa Mihai in frunte,nu condusi de acesti mitocani care ne fura si ne jignesc zi de zi. Traiasca Regele Mihai !!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 20153062
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook